Skjutbana

Skyttedelen inom vår jaktvårdskrets har till syfte att ge alla möjlighet till en allsidig träning. Skytte på bana är alltid träning för jakt, tävling eller för att helt enkelt förbättra sitt eget skytte. Alla på våra banor är skyttar med olika inriktning och jägarna samsas med sportskyttarna i en trevlig mix.

Vårt skyttecenter är under ständig förnyelse för att kunna möta olika önskemål eller krav som ställs på jägare, tävlingsskyttar och andra. Vårt klubbhus är en utmärkt samlingsplats och det kan även upplåtas för kurser och konferenser, för jaktlag och andra grupper.

”Älgkuren” varifrån kulskyttet genomförs är nyrenoverad och där finns god plats för fika och vapenvård i samband med skyttet eller ett möte med jaktlaget. I nuläget har vi två akustiska banor – dels en 80-meters älgbana och en 80-meters inskjutningsbana.

Vår 25-meters viltmålsbana är under ombyggnad och kommer att samsas med en pistolskytteklubbs bana.

Våra hagelbanor ger många möjligheter till skytte på skilda nivåer. Vi har en separat övningsbana, nordiska trapbanor, skeetbana och kombinerad bana för trap och dubbeltrap och nordisk trap. Vi hoppas kunna färdigställa en kompaktsportingbana under år 2008.

Vi har också ”löpande markrmål” som liksom övningsbanan mest används i utbildningen i jägarkurser men de kan med fördel användas av alla som vill öva.

Länsföreningens skjutsimulator är placerad hos oss och kan bokas in.

Kontaktman skjutsimulator
Curt Johannesson 070 604 05 00

Alla är hjärtligt välkomna till vårt skyttecenter och grupper av alla de slag kan boka in sig för en trivsam skyttestund under ledning av kunnig skjutledare.

 

Hisingen Göteborg JVK i bilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Arkiv