Information

Tävlingsskyttet inom vår krets är mycket omfattande, som bekant är vi medlemmar även i Svenska Skyttesportförbundet och det innebär att inte bara medlemmar i vår jaktvårdskrets deltar i tävlingsverksamheten utan även anslutna till klubben.

Tyvärr har vi inte lyckats få igång tävlingsverksamhet i kula men det kommer med tiden.

KM i hagelskytte redovisas på särskild sida.

Vi har haft deltagare i en mängd olika grenar och tävlingar och en fullständig redovisning skulle vara alltför omfattande.

Senaste tävlingen var nordisk Ranking final där 6 av de främsta skyttarna i grenarna OL-skeet och OL-trap gick av stapeln på vår anläggning och skyttar från Sverige, Norge och Danmark deltog.

I skeet hade vi inte med någon i truppen men väl i OL-trap där Fredrik Palm var främst i grundserien med inofficiellt svenskt rekord med 119 träff av 125 och Martin Jansson och Per Forsström gjorde en utmärkt insats.

Vi stod som arrangör för SM i OL trap och inte mindre än 8 skyttar från vår klubb deltog och Martin Jansson belade en hedrande bronsplats och i lag blev det även en bronsplats med Martin Jansson, Figge Palm och Per Forsström.

För första gången fick vi även arrangera DM i eng sporting – en jättefin tävling med många deltagare och där 1 och 2:a plats belades av Mikael Kronstrand och Håkan Andersson – båda med i vår hageljourgrupp.

Vi har deltagit i Göteborgsserien där 9 klubbar från närområdet deltog och i Nord trap blev Kenth Andersson 3:a och i Sporting kom Peter Wikström på en hedrande 2:a plats

I en av sportinggrenarna Fitasc har vi två duktiga skyttar Lisa Schelde och Peter Wikström

Vill ni veta mer om hur grenarna fungerar – gå in på Skyttesportförbundets hemsida lerduvor och få en klar bild.

Hisingen Göteborg JVK i bilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Arkiv